Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2017

Vota i guanya més de 1.000 premis
Objectius

Les revistes DESCOBRIR i SÀPIENS volem que votis en la tria del monument favorit de Catalunya. Com que el país presumeix d'un patrimoni fora de sèrie, hem fet, gràcies a la col·laboració de la ciutadania i d'una comissió d'experts, una selecció dels 20 monuments finalistes, triats entre les aportacions dels participants.

Els experts
Isabel Roda

Isabel Rodà

Catedràtica d’Arqueologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Teresa Sala

Teresa Sala

Professora d’Història de l'Art Modern i Contemporani a la Universitat de Barcelona (UB)

Imma Lorés

Imma Lorés

Professora d’Història de l'Art Medieval a la Universitat de Lleida (UdL)

José Enrique Ruiz-Domènec

José Enrique Ruiz-Domènec

Catedràtic d’Història Medieval a la UAB

Àngel Casals

Àngel Casals

Professor d’Història Moderna a la UB

Marina Miquel

Marina Miquel

Cap de l'Àrea de Monuments i Jaciments de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Enric Calpena

Enric Calpena

Periodista i escriptor

Xavier Llovera

Xavier Llovera

Cap de Divisió d'Actuacions en Museus i Monuments de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Joan Morales

Joan Morales

Director de la revista DESCOBRIR

Clàudia Pujol

Clàudia Pujol

Directora de la revista SÀPIENS

1
El concurs
2
Quina és la dinàmica del concurs?

El concurs per triar el monument favorit dels catalans es posarà en marxa al web monumentfavorit.descobrir.cat el 28 de febrer. La primera fase, que s'allarga fins al 12 de març a les 23.59 hores, és una crida popular, en què els participants poden dir quin monument volen que entri en el concurs. Les aportacions es poden fer a través d'un formulari del web o a través de les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instragram), amb l'etiqueta #joproposo i el nom del monument.

Es poden proposar un o més elements patrimonials d'arreu dels territoris de parla catalana. Queda exclòs del concurs el Turó de la Seu Vella, monument guanyador de l'edició anterior.

Els 3 monuments més proposats durant la crida popular passaran directament a la llista dels 20 finalistes. Els altres 17 finalistes els triarà una comissió d'experts en història, arqueologia i art a partir de les aportacions fetes pels participants entre el 28 de febrer i el 12 de març a les 23.59 hores. Els 20 monuments finalistes es donaran a conèixer el 14 de març.

Entre el 14 i el 21 de març, es pot votar qualsevol dels 20 monuments finalistes, i els 12 elements de patrimoni que obtinguin menys vots quedaran eliminats.

A partir del 21 de març, i durant quatre setmanes consecutives, tindran lloc les fases eliminatòries. Als quarts de final, el primer classificat es batrà en duel amb el vuitè classificat de la votació anterior, el segon competirà amb el monument que hagi quedat en setè lloc, i així successivament, fins al 18 d’abril. Els quatre monuments guanyadors d’aquesta ronda passaran a les semifinals, que començaran el 18 d’abril i s’allargaran fins al 2 de maig.

El combat decisiu, la gran final monumental, durarà una setmana i es resoldrà el dimarts 9 de maig, dia en què acaba el concurs i se sabrà, gràcies a les votacions populars, quin és el monument favorit dels catalans.

3
Com es trien els monuments finalistes?

En col·laboració amb l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, les revistes SÀPIENS i DESCOBRIR reuneixen una comissió d’experts en història i art que tria els monuments finalistes, tot tenint en compte el seu valor com a icona i la seva petjada en l’art i la història. La selecció es fa a partir de les aportacions fetes pels participants en el concurs.

Aquesta comissió d’experts està formada per: Isabel Rodà, catedràtica d’Arqueologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Teresa Sala, professora d’Història de l’Art Modern i Contemporani a la Universitat de Barcelona (UB); Imma Lorés, professora d’Història de l’Art Medieval a la Universitat de Lleida (UdL); José Enrique Ruiz-Domènec, catedràtic d’Història Medieval a la UAB; Àngel Casals, professor d’Història Moderna a la UB; Marina Miquel, cap de l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural; Enric Calpena, periodista i escriptor; Joan Morales, director de la revista DESCOBRIR, i Clàudia Pujol, directora de la revista SÀPIENS.

4
Participació

La participació en aquest concurs és voluntària. Les dades personals que ens facilitis es tractaran com s'indica en la política de protecció de dades de Sàpiens SCCL.

Per participar en el concurs has de ser usuari registrat de Descobrir.cat, t'has d'identificar prèviament i has de votar un dels monuments en competició.

Entre el 28 de febrer i el 12 de març a les 23.59 hores, la participació en el concurs es vehicula a través d'un formulari del web monumentfavorit.descobrir.cat, en què els participants poden especificar quin monument volen que entri en el concurs. Aquestes aportacions també es poden fer a través de les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram), amb l'etiqueta #joproposo i el nom del monument. Cada participant pot proposar un o més monuments d'arreu dels territoris de parla catalana. Queda exclòs del concurs el Turó de la Seu Vella, monument guanyador de l'edició anterior. Sàpiens Publicacions valorarà els monuments proposats i es reserva el dret d'incloure'ls a la llista des d'on se seleccionaran els monuments finalistes.

A partir del 14 de març, els participants poden votar-hi una vegada cada hora. Cada una de les participacions serà comptabilitzada en els sorteigs dels premis.

La participació en el concurs implica l'acceptació d'aquestes bases i del criteri de Sàpiens SCCL pel que fa a la resolució de qualsevol qüestió derivada del concurs i de l'elecció dels guanyadors.

5
Reclamació de premis

Un cop tancat el període de participació en cada una de les fases del concurs, l'equip de Sàpiens Publicacions farà un sorteig per escollir els guanyadors, tot seleccionant aleatòriament un usuari per a cada un dels premis.

Els noms dels guanyadors/es apareixeran publicats a la pàgina del concurs, i per gaudir del premi és imprescindible que el reclamin enviant un e-mail a sapiens@sapienspublicacions.cat, indicant el seu nom, les seves dades de contacte i el premi o premis que han obtingut.

Passats set dies naturals després de fer-se públics els guanyadors al web del concurs, es donarà per caducat el dret a qualsevol reclamació.

6
Canvis i modificacions

El premi no es podrà canviar o substituir a petició del guanyador. Si per alguna causa no us és possible aprofitar el premi, s'entendrà que hi renuncieu, i Sàpiens SCCL no us ho haurà de compensar. El premi d'aquest concurs queda subjecte a les obligacions i retencions fiscals legalment establertes. Sàpiens SCCL no es fa responsable dels canvis o anul·lacions per part de la persona o entitat que ofereix el premi.

7
Publicació dels noms dels guanyadors/es

Els noms dels guanyadors es publicaran a la secció 'Premis' del web.

Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació