Anuncia't al Descobrir

El monument favorit dels catalans 2018

Vota i guanya més de 1.000 premis
Preguntes freqüents
1
Com s'escolliran els monuments?

La primera fase del concurs és una crida popular en què tothom pot dir quin monument es vol que entri en el concurs. Els 3 que hagin estat més proposats passaran directament a formar part de la llista dels 20 monuments finalistes. Els altres 17 monuments seran escollits per una comissió d'experts entre les aportacions fetes pels participants, a través del web monumentfavorit.descobrir.cat o les xarxes socials.

La comissió d'experts triarà els monuments tenint en compte el seu valor com a icona i la seva petjada en l'art i la història.

Aquesta comissió d'experts està formada per: Isabel Rodà, catedràtica d'Arqueologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Teresa Sala, professora d'Història de l'Art Modern i Contemporani a la Universitat de Barcelona (UB); Imma Lorés, professora d'Història de l'Art Medieval a la Universitat de Lleida (UdL); José Enrique Ruiz-Domènec, catedràtic d'Història Medieval a la UAB; Àngel Casals, professor d'Història Moderna a la UB; Enric Calpena, periodista i escriptor; Marina Miquel, cap de l'Àrea de Monuments i Jaciments de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural; Joan Morales, director de la revista DESCOBRIR, i Clàudia Pujol, directora de la revista SÀPIENS.

2
Hi ha un monument molt important que no es troba entre els finalistes

Efectivament, gran part del patrimoni cultural català no apareix seleccionat. Això no vol dir que no tingui valor. El comitè d'experts que ha realitzat la selecció a partir de les aportacions de la crida popular ha volgut destacar alguns dels exponents del nostre patrimoni, intentant que cada monument fos representatiu de diferents estils, valors, períodes i expressions.

3
Com puc participar en aquest concurs?

Del 28 de febrer al 12 de març a les 23.59 hores, pots participar-hi tot proposant el teu monument a la pàgina web del concurs o a les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram) amb l'etiqueta #JoProposo i el nom del monument. A partir del 14 de març, per participar-hi hauràs de ser usuari registra de Descobrir.cat. Si no ho ets, t'hi pots fer en aquest enllaç. Una vegada registrat, podràs votar la teva opció des de la pàgina de votació del concurs.

4
Com s'escullen els guanyadors?

Els premis es reparteixen de forma aleatòria entre tots els vots rebuts, de forma que un participant que ha votat més d'una vegada pot optar a més d'un premi.

5
Quantes vegades hi puc participar?

Les votacions estan limitades de forma que un usuari pot votar una vegada cada hora. Això vol dir que si has votat t'hauràs d'esperar fins que se t'habiliti de nou la possibilitat de tornar-ho a fer.

6
Tinc més possibilitats de guanyar un premi si voto més d'una vegada?

Sí. Aquest concurs premia la participació, i com més votis, més possibilitats tindràs de guanyar un o més premis.

7
Em pot tocar més d'un premi?

Els participants poden optar a més d'un premi durant cada fase classificatòria.

8
M'ha tocat un premi: què haig de fer?

Si has aparegut a la llista de premiats que publiquem al web del concurs al final de cada fase eliminatòria, t'has de posar en contacte amb Sàpiens Publicacions a través del correu electrònic sapiens@sapienspublicacions.cat. Si en el període de 7 dies naturals no t'hi has posat en contacte, s'entendrà que renuncies al premi i caducarà el dret a qualsevol reclamació.

9
Puc canviar el premi? Què passa si em toca un premi que no m'interessa?

Els premis no es poden canviar ni modificar i, en tots els casos, estan subjectes a les condicions particulars de cadascun dels premis, unes condicions que especifiquem en les descripcions dels premis que sortegem i que publiquem al web del concurs.

Si el premi no t'interessa, hi pots renunciar si no el reclames en el transcurs dels 7 dies naturals posteriors a la publicació del teu nom en la llista de guanyadors.

10
Com m'enviaran el premi?

El premi s'ha de reclamar en els primers 7 dies naturals des del moment en què es publica al web del concurs la llista amb els noms dels guanyadors. Si et trobes entre els premiats, has d'escriure un correu electrònic a sapiens@sapienspublicacions.cat i reclamar el teu premi. Una vegada confirmem que ets uns dels premiats, t'explicarem què has de fer per gaudir-ne.

Descobrir.cat utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Si continua navegant, considerem que n'accepta el seu ús. Més informació